Nieuws

ALV Regio Zuidwest Fryslân

Op 14 december heeft de afdeling Regio Zuidwest Fryslân weer een ALV gepland staan. Tijdens deze ALV zullen we het voornamelijk hebben over de verkiezings uitslag in SWF en daarnaast zal de lijst en het verkiezingsprogramma van DFM vastgesteld moeten worden. 

De stukken zullen zo spoedig mogelijk aan de leden verstrekt worden.

De inloop is 19:45 uur en de vergadering start om 20:00 uur

De locatie:

Miks Welzijn

Brugstraat 1

8501EV Joure

Nederland

 

GroenLinks Súdwest-Fryslân van één naar drie zetels

Gisteravond tijdens de uitslagavond in IJlst werd het duidelijk dat GroenLinks Súdwest-Fryslân drie zetels krijgt in de nieuwe gemeenteraad. De afgelopen periode hebben fractievoorzitter Angeline Kerver en Commissielid Peter kranendonk zich heel hard ingezet voor een groener en socialer beleid. 

"Wat een geweldige uitslag, het harde werken wordt beloond" aldus Angeline Kerver. GroenLinks Súdwest-Fryslân wil alle inwoners die hebben gestemd op GroenLinks heel hartelijk danken.

De nieuwe fractie zal bestaan uit Angeline Kerver, Rowdy van der Veen en Thomas van Dijk. Zij zitten vol energie en zullen er vol voor gaan de komende periode. Daarnaast krijgen zij nog ondersteuning van een grote steunfractie.

Het was een week van uitersten, deze campagneweek.

Verleden week dinsdag zaten we bij de LTO. Alle partijen achter de tafel en een zaal vol agrariërs voor ons. Op een gegeven moment vroeg ik: ‘Wie van jullie is voor biodiversiteit?’ Niemand stak zijn hand op. Zwaar teleurgesteld zei ik: ‘Echt niemand?’ Eelke Lok, de gespreksleider, nam de vraag over. Aarzelend kwamen de vingers omhoog, zo’n een derde van de aanwezigen schat ik.

Lees verder

Bestemmingsplan buitengebied en de voedselvisie

Tijdens de verkiezingsbijeenkomst over voedselvisie, vrijdag 10 november, werd duidelijk dat met de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Súdwest-Fryslân te weinig ambitie heeft getoond. Ambitie die GroenLinks wel heeft. Ambitie die een aantal andere partijen zeggen te hebben, maar in de praktijk niet laten zien.

Lees verder

Interview Sneeker Nieuwsblad met Angeline Kerver

Angeline Kerver is wederom de lijsttrekker van GroenLinks in Súdwest-Fryslân. Ze voert haar partij aan voor de herindelingsverkiezingen die op woensdag 22 november 2017 plaatsvinden. Kerver is positief over het imago van SWF. Lees hieronder meer.

Lees verder

Internetconsultatie over laagvliegroutes Lelystad

Retze van der Honing (fractievoorzitter GrienLinks): ”De vliegtuigen van en naar Lelystad komen zo laag over, dat ze zeker last gaan veroorzaken. We roepen het Rijk op om nu onmiddellijk werk te maken van het herinrichten van het luchtruim, waardoor het mogelijk wordt om die vliegtuigen hoger te laten vliegen. Wij verwachten dat onze gedeputeerde hard stelling neemt tegen deze plannen. Dit mag geen voldongen feit zijn.”

Marlene Postma (raadslid GroenLinks Weststellingwerf), Sipke van Belle (raadslid GroenLinks Ooststellingwerf), Matthijs Sikkes (raadslid De Fryske Marren), en Angeline Kerver (raadslid GroenLinks SWF): “Wij verzetten ons, samen met de protesterende burgers en actiegroepen, tegen deze zogenaamde ‘aansluitroutes’ van de vliegtuigen over onze gemeenten.

Op dit moment loopt - tot 2 november 2017 - een internetconsultatie over deze laagvliegroutes. Elke burger kan hier gebruik van maken!

 

Link naar standpunt Tweede Kamer GroenLinks over laagvliegroutes

Link naar voorbeeldbrief over laagvliegroutes Lelystad

Link naar site van overheid met internetconsultatie

Pagina's