Tijdens de Raadsvergadering van 1 juli 2020 heeft de gemeenteraad van SWF ingestemd met de planologische ontwikkeling van de supermarkt met parkeerterrein van de Lidl in Bolsward. En een gebiedsvisie te ontwikkelen met betrokkenen. 
Hieronder lees je de toelichting op de stem van GroenLinks.

"Het realiseren van de Lidl supermarkt aan de Snekerstraat in Bolsward kent een lange geschiedenis. Dit is ons allemaal bekend.

De start van dit project verdient niet de schoonheidsprijs.

De communicatie is niet goed geweest.

Aan dit project blijft het wantrouwen achtervolgen ook al doe je als ambtenaar en als wethouder je stinkende best het goed te doen.
 

Het college stelt de raad voor planologisch in te stemmen met het realiseren van de supermarkt met parkeerterrein.

Het college stelt de raad voor om het college de opdracht te geven bij de gebiedsvisie in te zetten op duurzaamheid ter bevordering van de leefbaarheid.

Het college stelt de raad voor om het college te verzoeken pas na de vaststelling van de gebiedsvisie een formele procedure te starten voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

 

Tijdens de commissiebijeenkomst van 16 juni heeft de wethouder omtrent de planologische instemming en de gebiedsvisie toezeggingen gedaan.

Nu is het aan de raad de wethouder het vertrouwen te geven dat hij de toezeggingen waar zal maken.

Mijn fractie heeft er het vertrouwen in dat de wethouder iedereen aan tafel krijgt en er voor zorgt dat alle betrokkenen op een perspectiefvolle manier deelnemen aan de gebiedsvisie.

De gebiedsvisie is dan de basis voor de af te geven omgevingsvergunning."

Namens Thomas van Dijk, raadslid GroenLinks SWF